Debat

HOLD NU KÆFT, I HVERT FALD INDTIL DU HAR SAT DIT KRYDS

1. november 2017

(photocredit: isabellefeliu)

Vi danskere har mange holdninger om mange ting, og det er godt. Vi mener at skatten skal op og ned, vi mener at bilafgifterne er for høje og at børn skal spise frikadeller i børnhaven. Vi mener at fremtiden ser sort ud, og at pengene bliver fordelt urimeligt.

Jeg skal snart stemme til mit første valg nogensinde. Kommunalvalget. Det bliver med 100% sikkerhed ikke det sidste valg jeg kommer til at stemme til, og det ved jeg, fordi jeg tager min stemmeret og demokratiet seriøst. Jeg tager ansvar for at have min lille del af beslutningerne, og jeg er stolt af at være en del af det.

Der er mange på min alder (og ældre) som vælger ikke at stemme. Det forstår jeg ikke. Jeg synes det er pisse svært at skulle beslutte hvor krydset skal sættes, men jeg tager ansvar for at tage et valg. Alt andet ville da være dumt. Hvorfor det? Fordi så ville jeg aldrig kunne udtale mig mere, udtrykke min holdning, utilfredshed og uenighed. Det kan man nemlig ikke, når man har valgt at melde sig ud af demokratiet. Hvis man er ligeglad med det hele, så forstår jeg godt man ikke stemmer. Ellers gør jeg ikke.

Politik er bredt og ubegribeligt, men goderne skal nu engang fordeles i samfundet, og du bliver nødt til at tage stilling til, hvad din holdning er. Jeg tog en test for et par dage siden, for at minde mig selv om hvad min holdning er, og hvad jeg derfor skal stemme. Det tog 10 minutter og var med overskuelige spørgsmål, hvor du derudover også får vist fordele og ulemper ved hvert eneste spørgsmål. Politik serveret som vi bedst kan lide det – på et sølvfad. Jeg har respekt for folk der stemmer noget andet end mig og har en anden holdning, bare de stemmer!

Politikerne kan ikke skabe en drømmeverden for dig og mig, og det kan du heller ikke. Især ikke hvis du vælger at aflevere en blank stemmeblanket. Så er din mulighed for at være med til at ændre noget meget begrænset, og du mister respekten i dine diskussioner. Det ville da være ærgerligt, for som sagt – vi danskere har mange holdninger.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar