Om livet Personal

JEG (TOG MIG SAMMEN OG) HOPPEDE OP PÅ VÆGTEN

11. oktober 2017

(photocredit: isabellefeliu)

Jeg tror aldrig jeg rigtig har vejet mig selv. I skolen er vi blevet opdraget med skræmmevideoer fyldt med tynde anoreksiramte piger (som der selvfølgelig var en grund til) på en sart badevægt i et koldt rum. Jeg har nok altid bare været en smule bange for at blive revet med, og ikke kunne give slip igen på det med kilo og vægt. For jeg har altid vejet mere end alle de andre, eller det tror jeg da i hvert fald. Nu har jeg jo aldrig brugt vægten, men idet at jeg er 1.80 cm høj og bestemt ikke tynd af bygning, så har det været min fornemmelse, og derfor tror jeg bare at det at stille sig op på vægten ville have været et slag i hovedet.

Men nu gjorde jeg det altså alligevel. Og så endda på sådan en smart fitnessvægt oppe i centeret. Den viste mig nogle skræmmende tal, men det vidste jeg jo godt. For jeg har hygget mig i studenterugen, været stresset i starten af mit sabbatår, og været en uge i Italien, og det hele har sat sine spor, og jeg kan ikke kende min krop. Mit bælte strammer om maven, mine lår klasker mod hinanden og min dobbelthage vokser og vokser. Det er slet ikke særlig rart, og det er så her at følelserne kommer i klemme. Jeg følger både seje Marie Vagn-Hansen som er igang med et vægttab og så følger jeg Femmeemilie og Sofielafille som arbejder med energi og kærlighed til kroppen – uanset hvordan den ser ud.

Jeg er taknemmelig for at instagrammere som Emilie og Sofie findes, for de sociale medier er fyldt med redigerede og uopnåelige idealer, og det kan være så svært at navigere rundt i. Men på den anden side vil jeg (og Marie) jo gerne tabe mig, og jeg kan ikke helt finde ud af om det er ønsket om at passe ind eller føle mig bedre tilpas i min krop, der presser mest på. Måske hænger de to sammen? Og hvad skal jeg så tænke? Skal jeg lade være med at forsøge at tabe mig, men i stedet lære at elske min krop (også selvom den er et par kilo tungere)? Eller skal jeg forsøge at tabe mig samtidig med at jeg lærer at elske min krop? Men hvad nu hvis jeg først lærer at elske den, når den er som jeg ønsker, eller som de sociale medier siger den skal være?

Jeg konflikter virkelig med mig selv, og jeg har svært ved at finde ud af, hvad mine følelser bunder i. Sandheden er jo, at jeg gerne vil tabe mig og ændre min kost, og jeg er i fuld gang. For jeg kan ikke lide at føle mig oppustet eller uoplagt, og jeg kan ikke lide måden min mave reagerer på hvidt brød. Jeg vil gerne føle mig sund og stærk i kroppen, men jeg kan ikke finde ud af om det er en indre stemme som taler, eller om jeg bliver påvirket udefra og bare er endnu et produkt af den såkaldte SoMe generation.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar