Om livet

DER FINDES UTALLIGE (GODE) VEJE

5. oktober 2017

Der findes utallige veje. Det ved vi nu, og vi kan gøre alt, men kun følge én vej. De fleste af os tager et sabbatår, fordi vi skal bruge tiden på at finde ud af hvilken vej der er den rigtige vej . I hvert fald den rigtige vej for dig, og det er et stressende krav, for vi ved jo aldrig hvornår vi har ramt den rigtige vej, og vi har umuligt tid til at nå at prøve dem alle af (se også mit poetry slam, som netop omhandler stresset omkring alle disse valg).

Jeg er godt igang med mit sabbatår, og jeg har allerede nu fundet ud af at den rigtige vej, ikke lige pludselig viser sig som et lys på en mørk regnvejrsdag. For det gør den ikke, og det vil nok altid være umuligt at vide hvilken vej, der er den rigtige. Jeg har fundet ud af noget nyt, som har ændret mit, og måske også snart dit syn på at finde den rigtige vej. Vi ved at der findes utallige veje at gå, men vi ved endnu ikke at ud af disse veje, er de fleste sikkert gode veje, som i sidste ende vil kunne gøre en lykkelig. Tanken om at der kun findes én rigtig karriere og livs-vej, er simpelthen misforstået.

Da jeg startede som vikar, så jeg hurtigt glæden ved at lære og at påvirke børn i starten af deres udvikling. Det er utrolig spændende, og selvom jeg altid har ville være alt andet end skolelærer, så tror jeg stadig at jeg ville blive lykkelig og synes det var spændende, hvis det var den vej jeg gik.

Jeg tror altså derfor at det i stedet handler mere om at få prøvet noget forskelligt af, fokusere på hvad man synes er spændende, og så bare bestemme sig for, at det skal være den vej man vælger at gøre til ens vej, og at det er denne vej, som vil gøre dig lykkelig. Jeg skal selv til studiepraktik på Århus Universitet om få uger for andet år i træk, jeg glæder mig, og denne gang skal jeg høre om uddannelsen Virksomhedskommunikation i engelsk. Hvis jeg synes det lyder spændende, så er chancen stor for at det er med udgangspunkt i den uddannelse at jeg skal følge min vej.

Tror du at der findes én rigtig vej til hver enkel person, eller tror du (ligesom mig) på at man selv skal skabe denne vej, og at der er mange veje, som kan gøre en lykkelig?

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar