Om livet

JEG VENDER PØLSER I MIN HVERDAG

28. september 2017

Jeg er tank-medarbejder. Jeg er skolevikar. Jeg er blogger. Jeg er storesøster, teenager,  poetry-slammer og single, og jeg er hverken mere eller mindre værd af den grund.  Man kan ikke beskrive hvem jeg er, ved hjælp af de titler der er pålagt mig, og det ønsker jeg at understrege, fordi jeg fornemmer hvordan der omkring mig, hurtigt kan opstå en form for snobberi, blandt andet hvad angår jobs eller det at have en titel.

Der er ikke særlig høj prestige i at arbejde i butik (Rema, Føtex, Netto eller på den lokale 7-eleven, som jeg selv gør) og det er super fjollet. Jeg tror i bund og grund på, at man kan blive glad for et hvilken som helst job, hvis bare man går op i det. Jeg går op i mine jobs. Jeg går op i at de lokale kunder skal have en god betjening, at alle skal gå ud af butikken gladere end da de kom ind, og at mine kollegaer kan møde ind til en flot butik. Jeg går også op i mit job som skolevikar. Jeg går op i at alle elever skal se glæden i at lære, og at jeg kan komme med noget spændende og lærerigt materiale. Det at jeg går op i mine jobs, gør også at jobbet bliver meget mere spændende, og det er vigtigt, for I år hvor jeg afholder mit sabbatår, arbejder jeg rigtig meget.

Og sandheden er også at det er svært at få job, og at jeg er taknemmelig for at jeg har et arbejde. For uden et arbejde, ville jeg jo ikke kunne gøre de ting jeg drømmer om, som for eksempel at tage ud at rejse, som jeg skal til februar. Det ville da være så ærgerligt, hvis jeg ikke kunne komme ud at rejse, bare fordi jeg var job-snobbet og ikke gad arbejde på tanken, fordi der ikke var nok prestige i jobbet.

Jeg har så stor respekt for folk som går op i deres arbejde, og det har simpelthen bare så meget mere værdi, end hvor høj en status jobbet har. Det er både en lektie ikke at skulle se ned og have fordomme for andre hvis de har et mere lavstående job, samtidig med at vi selv skal huske på at ethvert job kan gøres spændende.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar