Inspiration

JEG DRØMMER OM AT LÆSE #1

11. september 2017

1.SLUK af Imran Rashid   2. Erle Perle af Nanna Goul   3. Sødbitter af Stephanie Danler   4. Den underjordiske jernbane af Colson Whitehead   5. Sommerfugledalen af Inger Christensen

Jeg elsker at jeg er begyndt at læse igen, men mangler hurtigt inspiration til hvad jeg skal læse. For mig fungerer det perfekt at læse de dage hvor jeg ikke skal arbejde i dagtimerne, men også inden jeg skal sove, da det får min hjerne til at slappe meget bedre af end hvis jeg ser et afsnit serie på Netflix. Jeg har nu læst nogle gode anbefalinger på nettet, og her er derfor hvad jeg drømmer om at læse.

SLUK er den bog, jeg i længst tid godt har kunnet tænke mig læse. Jeg blev inspireret til at læse denne, da jeg sad med min telefon i toget, og en kvinde overfor mig sad med denne bog. Jeg er mega telefon-afhængig, og tror derfor at denne kunne være en inspirerende bog.

Erle Perle er en novellesamling, og ville derfor passe perfekt til min aftenlæsning. Bogen kommer omkring emner som ømhed, komik, gyser og den gode historie og omhandler mennesker som forsvinder eller bevæger sig nye steder hen, virkeligheder, der forskubber sig og grænser, der opløses eller udviskes.

Sødbitter har jeg også haft kig på i et stykke tid, da flere bloggere også har anbefalet denne. Romanen omhandler hovedpersonen Tess, som får et eftertragtet job som tjener. Tess’ appetit på mad, vin, viden og hvilken som helst form for erfaring vækkes, og læseren trækkes med ind i den kaotiske, udmattende og fascinerende restaurationsbranche og dennes mørke bagside og får et indblik i det vilde liv, der starter efter lukketid.

Den underjordiske jernbane er en historisk roman, og det er ofte disse slags romaner der hurtigst fanger mig, da det realistiske perspektiv gør historien endnu mere spændende. Denne omhandler den sekstenårige slave Cora, som drømmer om at flygte fra den bomuldsplantage hun lever i under umenneskelige forhold.

Sommerfugledalen er en digtsamling, og jeg er simpelthen den største sucker for digte. Sommerfugledalen handler om liv og død og den kan tage dig med på en dannelsesrejse lige midt i din sofa; inddrage dig i betragtninger om alt dét, der betyder noget.

 

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar