Anmeldelse Saturday suggestions

SATURDAY SUGGESTIONS: DR DOKUMENTARER DU SKAL SE

12. august 2017

Så blev det lørdag, og derfor er det nu tid til at vi skal tage hul på en god anmeldelse, som du kan tage i brug på din lørdag aften. I dag skal vi snakke om dokumentarer, og endda også dokumentarer som du kan se helt gratis på nettet. DR har nemlig utrolig mange dokumentarer tilgængelig på DR TV, og jeg tipper nu om mine favoritter.

Jeg synes der er et stort tabu vedlagt det at se dokumentarer, og at det kun er for ældre, kedelige mennesker. Det er selvfølgelig forkert, og der findes også utrolig mange dokumentarer som netop henvender sig til unge mennesker. Her får i mine favoritter!

Prinsesser fra Blokken var den første DR dokumentar jeg så, og den omhandler en gruppe piger fra Vestegnen, som bruger make-up og det at se “fake” ud som et våben, men også som et skjold. Mange af dem kommer fra barske vilkår, og det fede ved denne dokumentar-serie er, at der bliver åbnet dørene ind til et miljø, som er så anderledes end det jeg selv kommer fra. Man følger pigerne på godt og ondt, og det giver også en bedre forståelse for, hvorfor de er og er endt netop som de er.

Petra elsker sig selv er også en del af temaet “Jagten på det perfekte” som kører inde på DR’s hjemmeside lige nu.  Her følger man Petra som kæmper imod det ekstreme skønhedsideal, som vi står over for og som gør at vi kan have svært ved at elske vores egen krop. Petra er ikke særlig glad for sin egen krop, og i løbet af serien får hun nogle forskellige redskaber, som hun kan bruge i kampen imod det perfekte. Serien er super relevant, og jeg tror de fleste kvinder kan identificere sig med Petra’s følelser – det kunne jeg i hvert fald.

DR har også lavet en dokumentarserie om forskellige kendte danske mennesker, her har min favorit været Kesi 22 år , som følger Oliver Kesi i den danske musikbranche. I dokumentaren får man et godt og realistisk billede af det at være kendt i Danmark, og denne dokumentar-serie er perfekt til en afslappende lørdag aften, hvor man bare ønsker at koble af. Serien er også lavet med blandt andet Christopher, L.O.C og Scarlet Pleasure.

Kære dagbog er en hyggelig serie, hvor en masse modige danskere stiller sig op foran et afslappet publikum og læser op af deres private dagbog, fra da de var yngre. Det er hyggeligt, underholdene og giver gode (og mindre gode) minder tilbage fra da puberteten blomstrede.

Spørg mig om alt er også en af de programmer, hvor jeg virkelig kan få stillet min nysgerrighed. I hvert afsnit følger man et bestemt person, som svarer på alle de spørgsmål, som bliver sendt in live. Man kan blandt andet møde en voksenbaby, en botoxdronning, en spasser og mange flere. For os nysgerrige mennesker, er det et utroligt underholdene program, hvor man får svar på mange spørgsmål.

Ung og homo i Putins Rusland er en amerikansk dokumentar, som skildrer livet som homoseksuel i Rusland, hvor man forbyder homoseksualitet og hvor der er et stigende antal vold og mord mod dem som forelsker sig i det samme køn. Det er nervepirrende at komme tæt på noget som er forholdsvist tæt på geografisk, men alligevel så langt fra det samfund vi har os i et land som Danmark. Den er bestemt værd at se!

Kommenter gerne hvis I har tips om andre gode dokumentarer på DR!

 

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar