Hverdags-skribleri

BYG DIT PERFEKTE SKRIVERUM

3. august 2017

Bare rolig, du kan godt pakke søm og hammer langt væk igen, du skal nemlig ikke bruge nogen af delene for at bygge dit perfekte skriverum. Det er mere en mental indstilling end det er en fysisk omvæltning, så her kommer dine redskaber til at bygge dit perfekte skriverum.

Jeg tror der er flere end mig derude, som går og skriver lidt i smug og måske egentlig var meget glade for at skrive engang. Så kom skolen måske i vejen, eller også så synes man måske det er en smule pinligt, for hvad vil andre synes om det. Jeg har i hvert fald oplevet at flere af både mine venner og folk jeg ikke kender, skriver til mig efter skrivetips og at læse korrektur på deres skriblerier, fordi de ikke har sagt det til andre.

Det er så ærgerligt, når det at skrive er så unik en ting. Man burde ikke kunne blive dømt på at skrive sine tanker og inspiration ned, fordi det er så individuelt. Jeg opfordrer derfor selvfølgelig flere til at skrive, og hvis du egentlig gerne vil skrive, men har svært ved at komme igang, så giver jeg dig her mine bedste råd. Jeg har nemlig selv utrolig svært ved at skrive i hverdagen, og skubber ofte det “at skrive” og være kreativ langt ned på to do listen, på trods af at det er noget af det jeg bedst kan lide.

Først og fremmest er mit bedste råd, at du skal fjerne dig fra alle forstyrrelser både mentalt og fysisk. Du skal lægge telefonen væk, og være et sted hvor der ikke kommer familiemedlemmer eller roomies dumpende ind i tide og utide. Det gør det nemmere for dig at koble af, og lade inspirationen flyde ind.

Det næste hænger meget sammen med punktet ovenover, for du skal være et sted, hvor der er rare lyde omkring dig. Dette er også et individuelt punkt, da det selvfølgelig er forskelligt hvad “rare lyde” er for dig. For mig er det især lyden af fugle eller natur, eller egentlig også bare stilheden, som gør at det er nemmere for mig at skrive. De værste lyde er i dagstimerne, når hele min familie larmer rundt i huset!

Du skal også afgøre med dig selv, hvilken tid på døgnet, du føler dig mest inspireret til at skrive. Jeg arbejder altid bedst fra kl 22-02, både fordi at der er stille overalt omkring mig, men der er heller ikke andet der stresser mig, som jeg burde gøre i stedet for at skrive. Lige nu er klokken også præcis 00, og størstedelen af mine blogindlæg, er faktisk skrevet i dette tidsrum. Måske arbejder du bedst om morgenen, eller midt på dagen, hvor du er mest frisk?

Det næste punkt er nok en af de vigtigste punkter, og går i al sin enkelthen ud på at du skal prioritere din skrivetid, hvis du rent faktisk gerne vil skrive. Man kan ikke begrænse sig, og forsøge at skrive og kreere noget, hvis man bare har 30 minutter eller en times tid. Sæt en aften af til det, skab dig et rart miljø og lad tankerne løbe frit.

For at skabe bedre betingelser for at skabe noget nyt, hjælper det mig ofte at sætte musik på, som passer til min bestemte stemning. Musikken afhænger af den stemning eller tema jeg arbejder med, eller omvendt bliver mine tekster inspireret af musikken. Lav dig nogle gode playlister, som er ordnet efter hvilken stemning de får dig til at føle.

Det er selvfølgelig meget simpelt at sige at inspirationen vil flyde ind, hvis bare man har sat tid af eller hører det rigtige musik. Sådan er det selvfølgelig ikke altid, og derfor er det også vigtigt at kunne acceptere, hvis du ikke kan finde noget inspiration den bestemte dag. Så kommer det nok på et andet tidspunkt, jeg oplever faktisk ofte at der kommer idéer ned til mig, på de mest mærkelige tidspunkter – når jeg er på arbejde, når jeg kører bil eller sidder i toget. Derfor har jeg altid en note klar på min telefon, til at skrive idéerne ned og så er det allerede nemmere at komme igang, næste gang man skal skrive igen.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar