Debat Om livet

PIGER! STOP JUDGING EACH OTHER

6. januar 2017

stop4

Piger, der er vidst et par ting, vi lige skal bringe op til en lille intern diskussion. Jeg ser det ofte i mine venindegrupper, jeg ser det rundt omkring mig og jeg tager også ofte mig selv i det.  Vi er virkelig utrolig slemme til at dømme hinanden, og det værste er hvor normalt det er for os at kommentere på hinandens måde at gøre tingene på, og måde at leve livet på.

Det er fantastisk at have veninder at kunne søge rådgivning hos, og konstruktiv kritik og hjælp, kan man kun være taknemmelig for. Men der er altså en fin balance, som vi (efter min mening) ofte er meget slemme til at overskride, men grænsen er også svær at definere. Hvor meget skal vi blande os i hinandens liv? Hvornår skal man kommentere på sine veninders livsstil?

Kan jeg som veninde tillade mig at pointere, at mine veninder starter på at ryge? At de fester for meget? Slet ikke at feste overhovedet? At de er “kæreste-kedelige”? At de ikke passer deres skole nok? At de går for meget op i skolen? At de træner for meget? At de skal tage sig sammen? At de spiser for usundt? At de tænker for meget på kalorier og grøntsager? At de skal slå op med deres kæreste? At de er for meget rundt omkring blandt fyrene?

Det er vores veninder, som sandsynligvis kender os bedst. Derfor kan man som veninde, også føle et ansvar for at fortælle hinanden, hvornår man er på rette vej og hvornår man ikke er. Men hvordan ved man det? Det er rart at have følelsen af at ens veninder vil hjælpe hvis man er helt ude af den, og ikke kan se det selv. Men selvom man er veninder, kan man jo godt være utrolig forskellige, og det kan derfor være svært at vide hvad der er godt og dårligt for hinanden, grænsen er svær at definere. Jeg synes grænsen ligger der hvor man i stedet for at pointere fordele og ulemper, bestemmer eller gør det klart hvilken måde er den rigtige eller forkerte, og ser ned på hinanden, når man vælger ikke at følge dette. 

Så pas nu på med at snakke dårligt, eller påvirke hinanden negativt, hvis I mener jeres veninder gør noget forkert. Man har også lov til at begå sine egne fejl og lære af dem. Det er okay at have en periode, hvor man slacker sig lidt i gennem skolen, hvor man scorer lidt for meget i byen, eller sover lidt for længe. Ingen af os er perfekte og det er okay. Og hvis du så alligevel har lyst til at komme med en kommentar, så kom med den som rådgiver og ikke som “mor”.

Når du så har udtrykt din mening, kommet med for og imod, og din veninde har taget et valg – så accepter det. Der er ikke noget mere ærgerligt end nedladende blikke og dumme kommentarer fra sine egne veninder, især ikke når vi i sidste ende bare gerne vil hinanden det bedste. Jeg har det personligt bedst sammen med dem, hvor jeg kan gøre det jeg har lyst til, uden at blive set ned på. Dem er jeg heldigvis heldig at have en del af.

white1

Relaterede Indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Camilla Sofie 7. januar 2017 at 0:54

    Dejlig indlæg – jeg er meget enig!

  • Skriv kommentar