Debat

GÅR VERDEN UNDER?

9. november 2016

trump1

Lad os snakke lidt om det amerikanske valg. Går verden under?

Nej, det gør den bestemt ikke. Men jeg er forarget. Ikke forarget eller bange for hvad der kommer til at ske med USA, men forarget over at en mand som Donald Trump skal være forbillede for over 300 millioner amerikanere. En mand som plejer at sidde for enden af bordet, når de vigtige beslutninger i forretningsverdenen skal tages – ikke når de vigtige beslutninger i USA skal tages. Jeg er bange for at borgerne i USA har stemt som briterne gjorde med Brexit, de har stemt for forandring og ikke for Donald Trump.

Præsidenten i USA er vigtigst af alt ansigtet udadtil. Beslutninger skal nok blive taget af andre end Trump, men det er Trump man kommer til at kigge på, når man skal se ansigtet på USA. Vi står nu midt i en verdensorden hvor Trump og Putin styrer dagsordenen. Dét gør mig forarget. Men det er tydeligt at der sker noget i verden lige nu, og jeg er lige så chokeret som jeg blev da jeg fandt ud af at Storbritannien meldte sig ud af EU. Det er spændende på den lidt nervepirrende måde at følge. Trump skal være præsident – det sker virkelig. Men hvis alt kan ske, skal vi så ikke tage en diskussion mere op til debat.

Skal Danmark stadig stå i ly under USA og følge efter som en anden vestliggjort mikroskopisk magt?

 white1

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar