Rejse

REJSEBLOG: BUDAPEST

31. august 2016

Det er efterhånden en måned siden, jeg kom hjem fra smukke Budapest. Jeg var afsted med 3 veninder og havde 4 overnatninger i starten af august, og vi havde simpelthen en fantastisk tur. Vi boede på Animation City Hostel, som vi virkelige var heldige med. Vi havde utrolig svært ved at finde det i starten og gik rundt i gågaden helt forvirrede i den nye storby og fandt ud af at det lå lige midt i gågaden og vi bare havde gået i ring omkring det. Animation City Hostel er et utrolig hyggeligt lille sted, med omkring 10-15 værelser og et fantastisk personale. Det er farverigt, skørt og med plads til alle – og så er det billigt. Vi gav omkring 500 kroner for 4 overnatninger hver og fik et kæmpe værelse med plads til 8 personer.

Vi kom til Budapest med flyselskabet Ryanair og det var en utrolig nem tur. Vi havde kun håndbagage (10 kilo), da det heller ikke var nødvendigt med mere og turen var hurtig og nem og kan klart anbefales. Jeg mener vi gav omkring 600 kroner for en returbillet, så det var også utrolig billigt. I Budapest er valutaen utrolig stor og 100 kroner svarer til ca 4000 forint. Det er derfor en god idé at hæve penge hjemmefra, da der er mange steder som ikke tager kort.

I Budapest er det muligt at gøre de ting du normalt skærer fra i budgettet, da alt er billigere end vi er vant til. Vi var fx ude at spise på Michelin restaurant, som havde kostet en formue i Danmark. Vi besøgte Michelin-restauranten Borkonyha Winekitchen, som var en helt fantastisk oplevelse. Restaurant-billederne ovenover er fra Borkonyha og det var så lækkert! Jeg vil anbefale det mange tusind gange og husk at bestil bord hjemmefra! Vi gav omkring 300-400 kroner for en tre-retters menu med vin.

Vi besøgte det jødiske kvarter.. Hver eneste dag. Det jødiske kvarter er stedet at være hvis du er ung og elsker afslappede, skøre og unikke restauranter, barer og andre unge mennesker. Det kan minde lidt om Christiania i København, bare større. Der er også et fantastisk festmiljø om natten i dette område. Spørg fx efter området Szimpla kert! Det var også i en sidegade i det jødiske at vi prøvede rundvisning og vinsmagning, som jeg også stadig jubler over. Vi havde betalt 266 kroner for 2 timers rundvisning, vinsmagning med 6 glas af forskellige vine, samt tapas til vinen + et venskab med vinguiden efterfølgende! Du kan finde turen her og hvis du er forelsket i vin, ligesom vi 4 piger var, så er dette et must! Vi fik vinen på baren Doblo Wine & Bar. Selvom Budapest er en mindre storby, er den helt fantastisk smuk og fyldt med inspirerende kultur!

Jeg kan klart anbefale at tage afsted med venner eller veninder, da jeg tror man får mest ud af byen på denne måde, selvom Budapest bestemt er en by for alle.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar